Monday, May 10, 2010

selamat hari emak!!!!

entry ni dedikasi istimewa untuk emak tercinta...ok tahu mak takkan baca, tapi at least i know i got something to show how much i appreciate u mother..


saya dilahirkan pada 29 mac 1990..dengan tak bagi salam, saya keluar dari rumah sempit yang mak kendong kemana-mana..dengan tak cukup bulan saya dengan tak malu mintak keluar..bukan tu aja, saya terjah dengan kaki dulu..berusahanya emak nak keluarkan saya..walaupun sepatutnya dibedah,tapi mak tak sanggup tengok kaki saya yang dah membiru terjulur keluar..tragis..mak teran sampai koyak..ok part ni terus saya rase nyilu bila cerita dekat kawan2..come on,stop it!


mak besarkan dengan penuh rasa sayang..walaupon saya pelik, suka belakkon jadik orang cacat mase kecik (sumpah aku malu bila dah besar) mak tetap mengaku anak..


bila gaduh dengan adik beradik, saya suka pegi tepi bilik mak cakap sorang-sorang ok tahu saya weirdo tapi mak tak pernah ketawakan,mak mesti pujuk..


kalau nak cerita banyak lagi..tapi alhamdulilah..saya bersyukur, walaupon tak dapat nak balas jasa mak dengan hadiahkan banglo atas bukit sebijik, tapi saya tahu mak bangga dengan anak-anak mak..suka sangat bila mak tengok anak-anak mak berjaya..


sekurang-kurangnya saya tak menghampakan mak masa zaman sekolah..muka ni jugak yang buat mak bangga bila balik bawak piala segala bagai..cuma masa zaman kejatuhan je saya dah buat mak kecewa..tapi alhamdullilah saya bangun balik,dengan kata-kata mak buat saya berazam nak buat mak senyum balik..


at least sekarang saya berjaya dapat 4.oo untuk setiap examination...semua ni hanya untuk mak..


selamat hari ibu mak!!! ya sayang mak sangat2!!!!


mak saya yang cool dan kelaka..sumpah tak tipu..mak saya lawak ok..