Sunday, February 27, 2011

Red Velvet Cake dalam perut ku sudahhhhh

Masih ingat pada entry i yang lepas tentang bertapa anak gajah ini mengidam nak makan Red Velvet cake sangat sangat?? u know what??  I DAH MAKAN!!!! hahahahaha ..gelak jin aprit*


i nak ucap terima kasih la kepada seorang kawan i yang berusaha membantu i untuk cari red velvet cake sekitar shah alam. thanks dude!

ok, mari i cerita pasal rasa kek ni..ok..hmm..ok..i rasa i tak tahu nak cakap macam mana la, sebab kek ni dalam kelas dia tersendiri. wah ayat kau..apa yang buat kek ni sedap pun maybe sebab cream cheese tu. kek tak kering sangat, tak lembap sangat. manis dia pon just nice. kalau u all pernah makan kek lapis cheese sarawak, rasa dia exactly macam cream cheese untuk red velvet cake ni. or maybe untuk kedai ni sahaja :P




overall, i suka..this gonna be in my favorite cake list lol


wajah puas seorang pelanggan



untuk yang duduk shah alam dan berminat nak try, u all boleh pergi melahap red velvet cake ni kat :

The coffee Bean and Tea Leaf,
Giant Sek 13  berdepan dengan McD :) 

oh lupa nak pesan, kedai ni Self Service ya anak anak



Friday, February 25, 2011

EMAK

What make me laugh???

the answer is my mother :)

ibu jelita : mak risau la tengok lelaki lelaki murung sekarang ni, bunuh bunuh bini

hani  cantik : a'ah..ya pon takut

ibu jelita : kalau ada siapa siapa buat pape dekat nadia, siap la...mak ada Black belt colour biru!

hani cantik : hahaha..Black belt colour biru??

ibu jelita : yela, orang lain punya biasa warna hitam je penuh, mak punya ada line biru..

hani cantik : haha..motif??

ibu jelita : dekat line biru tu tulis SUPER..sebab mak SUPER OTAI

hani cantik : hahahahahahahahahaha

ibu jelita : mak pon ada silat, dah katam punya

hani cantik : uhhhhhhhh !! mak ada silat!!

ibu jelita : mak punya silat sampai tahap pegang minyak panas pon tak rasa panas laaa

hani cantik : woooo cool gilaaaaa

ibu jelita : tapi minyak tu dalam bekas laaa

hani cantik : kahkahkahkahkahkah

so now u know where the heck i got my merepekness, its in my gene....

 i miss my mother..


Wednesday, February 23, 2011

Kemanakah anda semasa Valentine???

I know..im so last year..valentine is like lame gila dah lepas..hahaha, still nak post jugak! ..ok back to our main conversation here pleas, so kemanakah anda semasa valentine?? ohhh u all tak sambut..nice people around me eyy??

that day on valentine..i pergi..


forum yall..its forummmm



litup enough?? that night






so..itu para panel..common, bring some humors!! common!!



im faking writing


ok la..jujur la. i cuba untuk fokus, tapi disebabkan pencahayaan yang begitu gloomy , i sangat mengantuk. jadi  lebih baik i berborak. dan kalau ikutkan hati, nak je rembat microphone panel buat forum sendiri. panelis terlalu serius..haha..suka hati kau je






Tuesday, February 22, 2011

Monday, February 21, 2011

Jejak kasih episod 2

minggu lepas, i dengan kawan karib-gila-kamcing-kaki-rokal macam rancang rancang nak reunion balik lah bagai, lepastu beliau poyo terpakse kansel sebab nak study. *geek*

tapi tu la..tuhan itu tahu jodoh kami. bahah..i terserempak dengan mahluk cetoit ini jumaat lepas, maka terus update


zaman tok kaduk nih..kau tengok tarikh, kau tengok


i sangat berubah, dan beliau masih begitu cetoit, i feel like giving some of my bumpy part to her :)

common la kakak kecik, gain some weight..boooo!!
haha

dan seperti biasa, nama pon jejak kasih kan..mestilah i pompang  pom pang juga tanpa mengira tempat :')

bila mau jumpa lagi kakak cenoit ain ?? sila jangan rancang..hehe


Pesta Layang layang sodihhhh

I baru je balik dari kampung. tujuan asal pulang ke kampung sebenarnya sebab nak buat red velvet cake, but then semua berubah bila dapat tahu di negeri kecintaan buat pesta layang layang. kami satu family memang obses dengan benda ni, dari kecik lagi mak ayah dah bawak pergi pesta layang layang ni, so memang sampai ke besar jadi gian nak pergi.

tapi dh lama jugak la i tak pergi, last masa 2007 dulu. sedih gila.

back then in 2007 pesta layang layang :




mase nih, banyak gila ok layang layang.. and of koss i antara yang tak ketinggalan, layang layang yang professional main semua dasat dasat, stok yang masa kecik ayah i selalu kelentong
' layang layang warna warni yang besar tu nanti nadia boleh naik sekali terbang'
T_T obvious gila menipu



ini stunt kite ayah, ni yang 2nd stunt kite, yang 1st dah jahanammmm..cool ok stunt kite ni, sebab bila kita terbangkan die nanti dia keluar bunyi macam ala ala jet gitu..yang ni kena kontrol 2 tangan


tapi..ini 2011 punya pesta layang layang ::

sudah la hujan, kite pon berat. haram la nak naik.




diorang siap ada even 3000 layang layang naik serentak, kononnya nak cipta rekod lah. dah kalau padang tu kecik nak naik 3000..alamat berpintal jela bayak.



ni layang layang johor corp. siap guna kren. gila besa




disebabkan hujan dan disebabkan kawasan ditutup untuk umum, anak beranak ni berkumpul la ha sekelompok


sila bandingkan saiz 2007..soalan teka teki : Berapakah Bilangan Kilo Bertambah??



ok, walaupun sodih tidak dapat beraksi di padang dengan layang layang, kami tetap put on a happy face sebab puas dapat gelakkan budak budak lari main layang layang. harap tahun depan dapat main ah layang layang. 

Friday, February 18, 2011

Hiatus

I akan berhibernasi selama 4 hari atau lebih..biasalah orang penting kan busy gitu. sekarang pon i dah sibuk nak final, so memang maut kalau asik layan beruk ni.. 

soalan kepada diri sendiri :  Motip kau Update begini??

jawapan oleh diri sendiri : I kan GG 



Gile Glamer..ade aku kesahhhhhh??? cak..cakkk...cakkk

ok, bagi mengelakkan rasa rindu yang mencengkam para stalker, jamulah wajah sejambak-bunga-tahi-ayam-kucium


Sunday, February 13, 2011

Red Velvet Cake..

seriously..im craving for this..mengidam gila ni, tolong lah. im begging..



tak de ke red velvet cake sekitar shah alam yang tak payah tempah??? eh??


im meltingggggggggg

Saturday, February 12, 2011

Pameran Pengantin plus Bijou Bazaar

Memandangkan dah lama tak cuci mata serta membuang masa, i decide untuk bawak sahabat sebantal pergi jalan jalan shah alam. ok, redha je shah alam tak de hiburan 

tapi thanks tu my sistah sebab inform i yang hari ni ade bijou bazaar dekat dataran shah alam. memang ajaib habes tiba tiba shah alam buat event macam ni, biasa dorang buat kat subang atau kl je. maka, i yang umpama duduk bawah katak yang duduk bawah tempurung ni begitu teruja lah nak pegi kan. so, enjoy sahaja gambar gambar i yang diva ni



mulakan dengan senyuman miss malaysia

ohh..disebabkan tabiat skema i, event start pukul 5..i dah ade kat situ pukul 3..tahniah hani..tahniah..untuk membuang masa (tujuan utama), i pon pergi lah menyibuk nyibuk ke pameran pengantin kat dewan  SACC  tu


datang sebab nak paper bag


time aku nak posing posing ni la kau nak lalu kannn


siap ade model duduk pose ayu kat situ..promote baju katanya..ye kan jela



jiwa kacau betul pergi event macam ni


jiwa kacau makin meronta ronta


oh, siap ada fashion show. stok pengacara mulut laser habes sambil mengaku sahabat baik kepada rizalman..yada yada



ok, misi tercapai nak paper bag. 


memandangkan usaha buang masa i hanya beberapa minit, maka buang lagi masa dengan pose pose lucah tepi kolam












pura pura belek plok




selonggok singgit..selonggok singgit!!


ok..dah puas pura pura posing, smiling dan menjadi begitu peramah..i pon bawak sahabat sebantal pulang. udoh udoh le tu syg..mike takde duit..ateee jiwa kacau hari ni

till then..oh, kalau siapa siapa tahu ape event best yang ada kat shah alam  ni, roger la i ye.

I.M.I.S.S.H.E.R




Friday, February 11, 2011

Visit OBB

i met jezmine at Old Blossom Box Store!!!


hoi...kecam jangan tak kecam..tak fashionista langsung pakai uniform..blurghhhh

so..we had a little bit chit chat on her trip to jakarta..thanks god malam sebelum tu dah study sikit sikit on current fashion thingy..bersyukur


pose cute wakaka


of k0ss i tak pergi sorang sorang..bawak rombongan katanya


ok..pehni kena datang lagi TANPA uniform..shameless on me..

dan..datang dengan D.U.I.T..kalo setakat beli tali pinggang..mimpi nak dapat paper bag OBB ok..

Thursday, February 10, 2011

Wednesday, February 9, 2011

Jejak kasih

Bila kali terakhir jumpa kawan duduk sebelah masa sekolah??

5 tahun yang lepas

bila mahu jumpa kawan kawan lama??

wallahualam..


but then..

beberapa minggu lepas, akhirnya i dapat jumpa jugak kawan sekolah i dulu. jumpa tu, pakat tak ingat apa terus bukak table. cerita pom pang pom pang..habes story bekalan disimpan bertahun tahun semua bukakkkk...tak hengat dah orang kiri kanan..memang stok jejak kasih habes T_T

tapi sayang, dapat bergebang sekejap je..pehtu dah bla dah..hoi nekmah..hutang aku tiket train singgit..bahah

so, bila mau jejak kasih lagi rakan rakan??