Saturday, April 23, 2011

Theater 2011

terjawab lah persoalan kenapa i sangat banyak menhiatuskan diri, no i bukan hibernate tapi sibuk dengan kerja kerja merepek kolej, sekarang dah selesai satu task iaitu english theater. being a group leader ain't easy, people ask u and people are depending on u all the time. walaupun kena tonsil dan suara i persis ramli sarip i tetap gagahkan diri untuk direct theater ni. thank god i have the most awesome group members. semuanya hebat hebat, sangat senang diarah untuk berlakon and the best part mereka semua sangat sporting baik dari brain storming mahupun lakonan. u are awesome!!

Allah saja tahu betapa i sayangkan mereka :') 



i = narrator , adibah = dwarft





witch 


maid


afifah = prince *jantan tak misai dan janggut itu, hasil seni tangan maskulin i 


doremon!!


princess ni dah iras hantu kak limah dah i tengok








next would be another busy day..till then bebeh..

Wednesday, April 20, 2011

Alhamdulilah.

Again the final result of the previous semester is out..alhamdulilah, i got 4.00..seriously, no tips..haha

Wednesday, April 13, 2011

Thursday, April 7, 2011

Saya bukan Staff la bai

siang tadi di klinik kesihatan shah alam :

'Emm kat mane nak ambil nombor?'

i tengok diri i..oh i pakai uniform dan name tag kementerian..mamat ni kompen ingat aku staff sini..kencing jela

'awk nak mendaftar pesakit luar ke?, ini pertama kali?..ok, awk boleh pergi dekat sana.'

mamat tu pon bla..

tiba tiba datang lagi seorang pesakit

'saya nak timbang berat saya' *sambil berdiri depan mesin penimbang automatik*

sah..lelaki ni ingat i staff situ jugak..

'ok,tunggu sekejap' (nasib baik sebelum tu dah godam mesin penimbang bila staff situ pegi makan)

'ok, lepas saya tekan button hijau ni..tunggu sampai mesin ni zero. nanti saya suruh naik, awak boleh naik'

lepas dia naik..berat dia menunjukkan '75kg'

dia pandang i..terus buat gaya YESSSS!!!  motip??

ni la bahana pergi klinik @ hospital dengan pakai uniform ala ala nurse walaupon hakikatnye, kau adalah pesakit..*pitamm


Sunday, April 3, 2011

Sugar Glider!!!

Sorry for a suck ass long hiatus from me..not in a very good mood of blogging i think. plus, i though i wanna do a lil bit of renovation on my blog like something more into be a Dot com, but end up i 'melepaskan batuk ditangga' bahahaha..ok ok..move on..

memandangkan tiada mood untuk update, i hampir give up dengan blongging. tetapi tiba tiba kawan i balik rumah dan ...'korang, kite ade mainan baru'  ..dan bila i toleh..ITS SUGAR GLIDER!!!!!








sugar glider uber cute!! sumpah..i terus jatuh hati dan feeling feeling ade chemistry lepas main dengan dia untuk 5 minit. SG sangat manja ok, aktif and comel!!!! kalau u takut, dia akan takut dengan u. tapi kalau u belai belai dia and relax bila pegang dia, dia akan suka dengan u. 

ohh..im in love with sugar glider..btw, sg ni bukan i punya. kawan kepada kawan i yang punya, so dapat main kejap je. kalau u oll ade yang berminat boleh je inform i and i akan tolong u dapatkan u punya sugar glider :)