Saturday, March 26, 2011

ScribeFire

Berapa banyak blog yang u ada? 2? 3? 1? ..leceh tak kalau nak sing in satu satu each time nak merepek dekat blog u yang berbeza..dan juga, leceh tak bila ada satu blog, dan setiap kali nak buat new post kena bukak main blog dulu. so sini, i nak share cara lebiih mudah dan berkesan mengikut teknik jakun kakak manis .

i baru je jumpa benda ni, i tahu i sangat last year. maybe ramai yang dah tahu, tapi takpelah, i share jela.

i merupakan pengguna setia Google Chrome, ada setengah suka Mozilla dan juga Internet Explore. salah satu sebab kenapa i suka chrome sebab dia punya design yang lebih urban dan juga lebih mudah. Application yang i nak cerita ni juga dari google chrome iaitu dari Chrome web store.

u klik situ, dan u akan nampak berpuluh puluh application baru yang sangat awesome. tak percaya?  pergi cekidout sendiri :)


sebagai blogger, app ScribeFire ni memang memudahkan gila. bila kak senduk guna app ni mesti dia update setiap hari .u boleh klik  je nak edit post dengan pilih post mana u nak dan u boleh ubah ke blog lain dengan mudah dengan klik je pilih blog mana tanpa perlu sing in dan sign out. tak paham? i pon tak paham..haha..pergi check sendiri la..anak manje ni nak kena sepak yaa..^_^


selain dari ScribeFire ni, ada banyak lagi app menarik u boleh try dan ianya FREE!! hah..awak kaki subsidi, dengar free terus teruja. yesss its free yall..walaupun beruk i lembap, still i boleh download dengan sepantas kilat..zussss! wah sound efek gituww..antara app menarik i dah cuba macam Feedly , Google Mail Checker ,Stickies dan banyak lagi..next time i update cerita yang lain pula ya..bertemu lagi kita pada hari dan waktu yang sama dalammmmmm..ok baik i stop sebelum i meraban..daaa