Wednesday, June 29, 2011

a bloody smiling

Semalam, i masuk lab hematology and i kena buat blood smear. buat dengan cara FDN dan i perlu warnakan dengan pewarna LAP/NAP  and yada..yada..yadaa..siap buat blood smear, i perlu count seketul seketul white blood cell yang ada tapi untuk jenis neurtrofil sahaja. bayangkan, dalam juta juta darah, kau kena kira satu satu..hello! juling air  tak comel ok..

memandangkan hujung hujung dah nak puasa ni, i pon sibuk la mengganti puasa segala..lepastu mengeluh lapar la hape, terus tak de mood nak buat kerja tau..tengah emo emo i cari sel darah..TIBA TIBA




the blood are actually smiling at me!!  terus teruja share kat blog..wakakaka

p/s : itu yg senyum tu neutrofil ya kawan kawan :) yang kabur kabur banyak tu, itu red blood sel..


3 comments:

  1. geli la tengok benda benda mikro nih.

    ReplyDelete
  2. cik cekodok : ni yg paling basic ni, ko patut tgk yg lagi geli dari ni weh..

    ReplyDelete