Sunday, September 23, 2012

23 september

today is pakdin's birthday..and sadly, today is also the day that our family receive a very devastated news, which is my cousin just passed away this morning around 6am. what can i say, the sunniest day don't last forever.

dalam pukul 7 macam tu,mak dapat panggilan dari makcik i..mak dengan suara petirnya rush kami siap siap untuk cepat sampai ke rumah arwah sebelum dikebumikan. kami sampai around 9 macam tu, but u know what, we are the only family who reach there in the morning, the rest arrived around afternoon macam tu. rupanya the body pon bukan dekat rumah tapi semuanya disetelkan kat hospital jugak.

memandangkan arwah pon tak sampai rumah lagi, kami keluar luch sekejap *walaupon melawat still ade luch, ko hado?* ,keluar ni pon sebab nak celebrate birthday boy, kang tak sambut kang mau guling2 tepi kubur kang mintak kek, mane nak carik???

agak lama jugak kami semua stay rumah pakcik i tu, dalam pukul 6 baru arwah sampai and dikebumikan. seolah2 bermacam urusan yang menjadi penghalang dan melambatkan urusan.

but satu benda i amek sebagai tauladan hari ni, sebagai manusia yang masih diberi nyawa ni, sentiasalah ingat pada Allah, ibuayah, keluarga dan akhirat..sebab apa yang kita sajikan di dunia ni, itulah yang Allah akan balas..sedap sajian kita, sedap jugak la ganjaran kita. i tak nak buruk burukkan siapa2, tapi ini sebagai peringatan kepada diri sendiri bahawa kita hidup di dunia ni adalah untuk mengumpul amalan untuk dibawa keakhirat.




1 comment:

  1. Hi akak...Mmg bagos ke dr.johson tu?

    ReplyDelete